***       Водещите вечерни новини       на 13 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Президент на Монголия: Някога Русия е била част от нашата империя. Нотариуса и Пепи Еврото пазени от съдебната власт


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 февруари   

 

„ Висшият правосъден съвет към този момент не може да си затваря очите по този начин, както го правеше обратно в годините “. 

„ Много елементарно обещано лице от престъпния контингент може да бъде направено помощник на службите. Така му се обезпечава чадър и легитимация. Много хора се дивят за промяната на ЕГН-то или синия буркан на колата на някой престъпно проявен. Фактически се оказва, че това е доста елементарно да се случи. Мартин Божанов произлиза от ниския контингент на уличната престъпност.

Постепенно виждаме по какъв начин той основава връзки, които му разрешават да построява мрежи с такова огромно въздействие “.

Малко са хората като арбитър Цариградска, които са си разрешили да не се предадат и да приказват, само че от другата страна е имало цялостно институционално безучастие ".

***

„ В тази машина за напън вземат участие интензивно магистрати от прокуратурата и от профилираното правораздаване ", счита съдийката. 

Тя изясни, че по следствието била разпитана на 5 юли 2023 година Няколко дни по-късно имало нови медийни изявления против нея, без информативен мотив, с изключение на разпита, който не бил обществен. Тогава уведомила Софийската градска прокуратура, че и се насочва ново предизвестие. 

Съдийката се спря на това, че не е разпитана пред арбитър. " Ако на мен ми се случи същото, което на Мартин Божанов, това, което съм споделила, няма да бъде употребявано. Моята роля на очевидец и изобличител няма кой да извърши ", сподели съдийката. 

„ Ако мен ме няма, дали няма да има данни и това произвеждане да бъде прекъснато? Ами в случай че Божанов е бил обвързван и с някогашния основен прокурор Иван Гешев, и с други? ", попита тя.

***

***

Ние стигнахме до решение, което аз считам за рационално, те считат за рационално и по тази причина подписахме съглашението. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков във връзка днешните митинги на земеделци пред Министерски съвет. 

По думите му оставка на министър Вътев не е в основата на преговирите. 

„ Ако има някакви спомагателни претенции, откакто са видели съглашението, да си го оформят по съответния метод, да си оформят по верния метод, с цел да се срещнем и да ги обсъдим ", добави министър председателят.

***

По наша информация има арестувани двама чиновници на община Варна с рушвет.

Toвa заяви за Българска телеграфна агенция зам.-кметът по сигурността Илия Коев. Той посочи, че те са арестувани с белязани пари, като цялата сума е 2000 евро.

Служителите са арестувани на външния паркинг на общината. Те са от огромна община, на ниско равнище са и се занимават с действия на терен от „ Строителен надзор “.

***

След като в изявлението с американския публицист Тъкър Карлсън президентът на Руската федерация Владимир Путин изясни войната в Украйна с историческите искания на Москва, някогашният държавен глава на Монголия Цахиагийн Егбелдорж иронично показа своя мироглед за международната история, отбелязва немският вестник BILD.

Елбегдорж разгласява карта на света, която демонстрира очертанията на Монголската империя - в края на XIII век тя е включвала по-голямата част от територията на модерна Русия.

„ След диалога с Путин. Намерих историческа карта на Монголия. Не се тормозете - ние сме мирна и свободна нация “, написа някогашният президент на Монголия.

Монголия се разраства до огромна империя под ръководството на Чингис хан. В годините на неговото ръководство Монголската империя е най-голяма в историята на човечеството. По-голяма е само Британската империя от началото на XX век.

***

„ Пожар избухна на територията на цех в Москва, произвеждащ бойни самолети МиГ ", съобщи израелската медия мигнюз.

„ Инцидентът стана през днешния ден в завод, в който се правят ремонтни действия. Над предприятието, намиращо се в северната част на съветската столица, се издигнаха кълба пушек. Огнената буря обхвана повърхност от 70 квадратни метра ", добави изданието.

„ Към мястото на случая бяха изпратени екипи огнеборци, които потушиха пожара за към 30 минути ", уточни още мигнюз.

***

Полският министър на земеделието се извини за дейностите на протестиращи полски фермери, които разсипаха украинско зърно на границата сред двете страни – " демонстрация на обезсърчение ", която провокира гнева на Украйна, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

„ От името на полските фермери се оправдавам за тази демонстрация на обезсърчение и апелирам да разберете тяхната извънредно сложна обстановка ", сподели нощес министър Чеслав Шекерски. „ Това не е вярната форма на митинг, само че постоянно се употребява от фермерите в разнообразни страни ", добави той.

***

За по-малко от 10 години числеността на полските въоръжени сили се е нараснала почти два пъти: от 95 хиляди на 200 хиляди души, написа The Times. 

Но крайната цел на Полша е войска от 300 000 души, което би я направило най-голямата сухопътна войска на НАТО в Европа.

***

Повечето германци поддържат проектите на съдружното държавно управление за разширение на отбранителните качества, сочи отчет на компанията „ ПрайсуотърхаусКупърс ", представен от ДПА. 

Според изследването 68% от немските жители поддържат проектите. В същото време 63% считат, че към момента не се е осъществила " повратната точка " в отбранителната политика, оповестена от канцлера Олаф Шолц през март 2022 година в отговор на започването на войната в Украйна.

***

Нововъведеният пътен знак P-33 се среща от много време единствено в Испания, само че в този момент, най-вероятно и европейската стандартизация щи бъде обогатена с подобен знак. 

Предупредителен знак с изображение на кола, която съвсем е изчезнала в мъгла, предизвестява за сектор с понижена видимост. 

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР